Bouwadvies van MooiWonen Makelaars

Op zoek naar een bouwkavel in Drenthe, Groningen of Friesland? Of op zoek naar een bouwadviesbureau voor complete begeleiding? Van de aankoop van de kavel tot de oplevering, ons allround bouwadviesbureau is jouw partner bij planvorming en realisatie!

Bouwadvies van MooiWonen Makelaars

Heb je (ver)bouwplannen, maar weet je niet wat je allemaal kunt verwachten? Onze adviseurs helpen je graag. We kunnen niet alleen ondersteunen op bouwkundig gebied, maar ook bij milieukundige en planologische vraagstukken. Je kunt MooiWonen Makelaars inschakelen voor het vinden van de juiste bouwkavel. Ons bouwadviesbureau adviseert, ondersteunt en begeleidt het bouwproject.

Krijg persoonlijk bouwadvies

Het dienstenpakket van ons bouwadviesbureau bestaat onder andere uit:

  • Aankoop van bouwkavels
  • Omgevings-, milieu- en Wnb-vergunningen
  • Milieueffectrapportages
  • Aanbestedingen
  • Bouwbegeleiding
  • Ruimte voor Ruimte regeling
  • Begeleiding bestemmingswijzigingen
  • Begeleiding mijnbouwschade

Hoe gaan wij te werk?

Jouw ideeën, wensen en eisen worden uitgewerkt in een ontwerp. Dit ontwerp bestaat allereerst uit schetsen. Het definitieve ontwerp wordt uitgewerkt in een 3D-model. Dit minimaliseert het risico op faalkosten en geeft een betere beeldvorming van de grootte en uitstraling van het object. Met de kennis die aanwezig is binnen het bouwadviesbureau, kunnen wij je adviseren over mogelijkheden zoals wat passend is binnen de wet- en regelgeving, het gemeentelijk beleid en jouw budget.

Tijdens de uitvoering zien de bouwadviseurs toe op de naleving van het bestek- en tekenwerk. Het is belangrijk dat je met de aannemer op één lijn zit en dat je hen de bouw met een gerust hart kunt toevertrouwen. Goed overleg en duidelijke afspraken zorgen hiervoor. Ons bouwadviesbureau regelt de bouwvergaderingen, bewaakt de planning, het meer- en minderwerk en komt regelmatig een kijkje nemen op de bouw.

Ruimte voor Ruimte regeling

Heb je verouderde of vervallen gebouwen op je erf? Met de Ruimte voor Ruimte regeling kun je oude gebouwen slopen in ruil voor één of meerdere kavels voor een extra woning. De agrarische bestemming krijgt dan een woonbestemming. Deze regeling gaat gepaard met een uitgebreide procedure. Er moet een nieuw bestemmingsplan geschreven worden. Hiervoor moeten meerdere onderzoeken worden uitgevoerd. Ons bouwadviesbureau werkt hiervoor samen met vaste partijen en coördineert het complete traject.

Wijzigingen bestemmingsplan

Het is niet altijd mogelijk om jouw plannen te realiseren binnen het bestaande bestemmingsplan. Bij grote afwijkingen moet er soms worden afgeweken van het bestaande bestemmingsplan. Er moet dan een nieuw plan worden geschreven. Bij het schrijven van een nieuw bestemmingsplan komt veel kijken als een bodemonderzoek, landschappelijke inpassing, ecologisch onderzoek of archeologisch onderzoek. Ons bouwadviesbureau kan je hierin begeleiden en kan het volledige traject coördineren.

Vraag nu jouw gratis bouwadvies gesprek aan

Direct bouwadvies?

Bellen, mailen of langskomen? We staan graag voor je klaar!

Locatie: Annen
Zuidlaarderweg 106
9468 AJ Annen

Locatie: Tynaarlo
Industrieweg 4 F
9482 TT Tynaarlo

Back to top