Woning Taxeren

Wil jij een nieuwe woning kopen of je eigen woning verkopen? Dan heb je een taxatierapport nodig. Voor succesvol aan- en/of verkopen is een goede taxatie een onmisbaar onderdeel.

Waarom mijn woning laten taxeren?

Een taxatie voor een woning of landelijk vastgoed kan een financieel of fiscaal doeleind hebben. Wat de reden ook is. Onze taxateurs staan voor je klaar.

Laat direct je woning taxeren:

Hoe verloopt de taxatie?

Wanneer wij een opdracht voor een taxatie ontvangen, komen wij op de afgesproken dag en tijdstip langs. Een gemiddelde taxatie op locatie duurt 60 minuten. Om de taxatie vakkundig uit te voeren, hebben wij verschillende documenten nodig. Dit zijn het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en tekeningen van de woning. Tijdens de taxatie wordt op de volgende punten gelet:

 • De onderhoudsstaat, mate van luxe en doelmatigheid
 • De oppervlakte en functionele indeling van het onroerend goed
 • De constructie en (de kwaliteit van) gebruikte materialen
 • De isolatie en energiezuinigheid van de woning
 • Het bestemmingsplan, verplichtingen en rechten
 • De ligging en omgeving
 • De situatie van de huizenmarkt
Persoonlijke aanpak
Snel in huis
Geaccepteerd door alle banken

Gecertificeerd taxateur (NRVT)

Als gecertificeerd taxateur staan we ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateur (NRVT). Dit houdt in dat al onze Register-Taxateurs jouw woning nauwkeurig en betrouwbaar kunnen taxeren. Het taxatierapport zal door het NWWI gevalideerd worden. Dankzij onze beschikking over een grote database met referentiedata, een uitstekende kennis van de huidige huizenmarkt én regelmatige bijscholing, ben je verzekerd van een taxatierapport met goede onderbouwing van de waarde van jouw woning!

Taxatie plannen

Woning taxeren

Gevalideerde taxaties

Wil je een woning kopen, verkopen, verbouwen, verduurzamen of wil je een hypotheek oversluiten? Dan is er sprake van een financieel doeleind van de taxatie. Dit wordt ook wel een gevalideerde taxatie genoemd. Een gevalideerde taxatie geeft een overzicht van de waarde van de woning en is in veel gevallen vereist voor het verkrijgen van de financiering. Je hebt de taxatie nodig voor het verkrijgen of oversluiten van de hypotheek.

Gevalideerde taxatie inplannen

Ongevalideerde taxaties

Ongevalideerde taxaties kun je aanvragen in de volgende gevallen:

 • Als je de marktwaarde wilt weten van je woning voor de verkoop ervan
 • Als je de marktwaarde wilt weten van een woning die je wilt aankopen
 • Voor het maken van bezwaar op de WOZ-beschikking van je woning
 • Als de eigenaar van de woning is overleden en de erfgenaam een waardevaststelling nodig heeft
 • Als er een waardevaststelling nodig is om de boedel te kunnen verdelen. Let op! Als één van de partners de hypotheek wil overnemen, heb je wel een gevalideerde taxatie nodig

Direct woning taxeren? Neem contact op met een van onze taxateurs!

Dolf Nijborg

Dolf Nijborg

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Dolf Nijborg

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Als geboren en getogen inwoner van Annen, heb ik altijd een diepe band gevoeld met deze regio. Na het voltooien van mijn studie in de makelaardij, kreeg ik in 2016 de kans om als assistent-makelaar bij AgriPlaza te gaan werken. Aanvankelijk richtte ik me voornamelijk op agrarisch vastgoed, maar in 2017 kwam daar met MooiWonen ook het woonsegment bij.

Sinds 2020 heb ik het voorrecht om te werken vanuit ons kantoor in mijn geliefde Annen. Na mijn benoeming tot Kandidaat Register Makelaar-Taxateur in 2021, heb ik mij in 2023 verder kunnen ontwikkelen als franchisenemer.

Bryan Weiss

Bryan Weiss

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Bryan Weiss

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Sinds 2021 vervul ik de rol van Kandidaat Register Makelaar-Taxateur bij MooiWonen. Hoewel ik momenteel in de stad Groningen woon, ben ik oorspronkelijk afkomstig uit Annen. Mijn werkgebied omvat zowel de gemeente Aa en Hunze als de stad Groningen.

Voorafgaand aan mijn huidige functie, werkte ik voor een vastgoedbeheerkantoor dat voornamelijk actief was in de huursector. Dankzij de banden die ik heb onderhouden met goede kennissen uit mijn geboortedorp, heb ik uiteindelijk mijn weg teruggevonden naar Annen.

Trudy Filippo

Trudy Filippo

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Trudy Filippo

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Al sinds 2008 ben ik onderdeel van het Agriplaza-team. In de beginjaren ben ik werkzaam geweest als Office Manager en de makelaarsfunctie heeft een steeds groter aandeel ingenomen. Door de jaren heen heb ik op veel gebieden meegedraaid in zowel de agrarische- als de woningmakelaardij.

Nu ben alweer een hele tijd zelfstandig werkzaam bij Agriplaza/MooiWonen. Als franchisenemer krijg ik ook als zelfstandige makelaar enorm veel energie van het begeleiden van mensen bij de verkoop en/of de aankoop van hun woning.

Harry Nijborg

Harry Nijborg

Directeur AgriPlaza, regiomakelaar en taxateur

Harry Nijborg

Directeur AgriPlaza, regiomakelaar en taxateur
Olof Kroes

Olof Kroes

Regio taxateur Friesland

Olof Kroes

Regio taxateur Friesland

Locatie: Annen
Zuidlaarderweg 106
9468 AJ Annen

Locatie: Tynaarlo
Industrieweg 4 F
9482 TT Tynaarlo

Back to top