Juridisch advies voor vastgoed

Voor juridisch advies kun je bij onze makelaardij terecht. Onze rentmeester is een breed georiënteerde vastgoedspecialist en adviseert en bemiddelt bij alle vraagstukken omtrent (landelijk) vastgoed.

Juridisch advies nodig?

Advies bij vraagstukken omtrent (landelijk) vastgoed

MooiWonen Makelaars geeft uitgebreid advies en expertise voor diverse vraagstukken met betrekking tot vastgoed. Met onze kennis van de vastgoedmarkt bieden wij op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen.

Koopovereenkomst huis

Als de koper en verkoper van een woning overeenstemming hebben bereikt, wordt het koopcontract opgesteld. Hierin staan alle afspraken die tijdens de onderhandeling zijn gemaakt. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de koopovereenkomst klopt en dat alle afspraken er op de juiste manier in staan. In de meeste gevallen wordt de koopovereenkomst opgesteld door de verkoopmakelaar of een notaris.

Koopovereenkomst huis mooiwonen 1
Bestemmingsplan wijzigen Mooiwonen

Bestemmingsplan wijzigen

In het bestemmingsplan worden de gebruiks- en bouwmogelijkheden vastgelegd voor een stuk grond. Wil je gaan bouwen of verbouwen? Dan moet dat passen binnen het bestemmingsplan. Passen jouw plannen niet binnen het bestaande bestemmingsplan? Dan is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit gebeurt via de gemeente.

Vraag om advies

Ruimte voor Ruimte regeling

De Ruimte voor Ruimte regeling maakt het mogelijk om verouderde of vervallen agrarische gebouwen te slopen. Deze grond, wat eerst een agrarische bestemming had, krijgt dan een woonbestemming. Voor het veranderen van de bestemming moet er een nieuw bestemmingsplan geschreven worden. Daarvoor moeten verschillende onderzoeken verricht worden.

Koopovereenkomst plattelandswoning
Huis in drenthe voor taxatie

Wet plattelandswoning

De Wet plattelandswoning kan worden ingezet om een agrarische bedrijfswoning een andere bestemming te geven, namelijk die van plattelandswoning. Door deze wet kan de boerderij afgesplitst worden van het agrarische bedrijf. Deze dient dan als woning en hoeft niet gebruikt te worden door mensen die functioneel zijn verbonden aan het agrarische bedrijf.

Deze regeling is interessant voor agrarische ondernemingen, omdat er voor een plattelandswoning minder zware milieunormen gelden. Daardoor kunnen het agrarische bedrijf en omringende bedrijven blijven functioneren.

Vraag om advies

Vraag het onze specialist

Onze rentmeester Gerty Leeuwerik is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van landelijk en agrarisch vastgoed. Neem rechtstreeks contact op met Gerty of stuur je vraag naar MooiWonen Makelaars.

Locatie: Annen
Zuidlaarderweg 106
9468 AJ Annen

Locatie: Tynaarlo
Industrieweg 4 F
9482 TT Tynaarlo

Back to top