Wonen in Groningen


Wil jij graag wonen in Groningen? Of ben je je nog aan het oriënteren op waar je wilt wonen? Als makelaar voor de provincie Groningen helpen we je graag op weg! We vertellen over de voordelen van wonen in Groningen, wat het zo leuk maakt om in deze provincie te wonen en wat wij als makelaar voor de provincie Groningen voor je kunnen betekenen.

De provincie Groningen

De provincie Groningen bevindt zich in het Noorden van Nederlands en grenst aan de provincies Drenthe en Friesland. De hoofdstad van Groningen is de gelijknamige stad Groningen, de grootste stad van noordelijk Nederland.

De provincie Groningen heeft ± 590.000 inwoners. Meer dan een derde van de totale inwoners van de provincie woont in de stad Groningen.

Grote plaatsen in Groningen zijn Hoogezand, Veendam, Stadskanaal, Winschoten en Haren.

  Wonen in Groningen in de stad
  Groningen

  Hoe ziet de provincie Groningen eruit?

  De provincie Groningen heeft een van de oudste cultuurlandschappen van heel Europa. De provincie bestaat uit zeven regio’s met elk een eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur.

  De stad Groningen

  De stad Groningen met meer dan 200.000 inwoners (2021) is het kloppende hart van de provincie Groningen. Het centrum van de stad bestaat uit 5 stadsdelen. Historische panden worden afgewisseld met fraaie nieuwgebouwde objecten. Groningen biedt een breed assortiment aan appartementen en veel verschillende type woonhuizen en villa’s.

  Dit is wonen in Groningen

  Het gezellige stadsleven
  Voel je je helemaal thuis in de stad? Dan kun je met een gerust hart naar Groningen. De hoofdstad Groningen is de grootste stad van de provincie. In de stad Groningen heb je alle voorzieningen die je je kunt wensen. Een gezellig centrum vol winkels en restaurantjes, leuke uitgaansgelegenheden, musea en veel mooie gebouwen.
  Uitgestrekte natuur
  Woon je liever midden in de natuur? Ook dat is geen probleem in Groningen. De dorpen om de stad Groningen heen liggen volop in de natuur! Je vindt hier eindeloze weidse landschappen, rust en ruimte. Je kunt wandelen in de bossen, de sterrenhemel bekijken in Dark Sky Park Lauwersmeer of wadlopen door de Waddenzee.

  Landelijk wonen in Groningen

  Aan cultuur en natuur geen gebrek in deze veelzijdige provincie. Voor velen is deze provincie daarom ook aantrekkelijk om te wonen. Sinds 2021 zijn de huizenprijzen in de provincie Groningen erg gestegen.

  Als makelaar in Groningen kennen we de regio en kunnen we je goed adviseren. We staan je bij gedurende het gehele aankoopproces en kunnen helpen bij het verkopen van jouw woning in de provincie Groningen.

  Zoekopdracht plaatsen

  Wil jij graag wonen in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland? Misschien in een ruime gezinswoning in een van de steden of juist een landelijke woning op het platteland. Vertel ons wat je wensen zijn, dan zetten wij jouw zoekvraag uit en vergroot de kans om jouw droomwoning te vinden.

  Aankopen

  Een nieuw huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Bij het nemen van zulke grote beslissingen is het prettig als er een deskundige met je mee kijkt. Onze aankoopmakelaars begeleiden het complete aankooptraject, van zoekvraag tot sleuteloverdracht!

  Bouwadvies

  Ben je niet op zoek naar een bestaande woning, maar wil jij graag je eigen huis bouwen? Schakel ons in voor het vinden of creëren (Ruimte voor Ruimte regeling) van de perfecte bouwkavel in Drenthe voor jouw project!

  Meer weten? Neem contact op met onze specialisten

  Trudy Filippo

  Trudy Filippo

  Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

  Trudy Filippo

  Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

  Al sinds 2008 ben ik onderdeel van het Agriplaza-team. In de beginjaren ben ik werkzaam geweest als Office Manager en de makelaarsfunctie heeft een steeds groter aandeel ingenomen. Door de jaren heen heb ik op veel gebieden meegedraaid in zowel de agrarische- als de woningmakelaardij.

  Nu ben alweer een hele tijd zelfstandig werkzaam bij Agriplaza/MooiWonen. Als franchisenemer krijg ik ook als zelfstandige makelaar enorm veel energie van het begeleiden van mensen bij de verkoop en/of de aankoop van hun woning.

  Jouw droomhuis nog niet gevonden?

  Schrijf je in!

  Locatie: Annen
  Zuidlaarderweg 106
  9468 AJ Annen

  Locatie: Tynaarlo
  Industrieweg 4 F
  9482 TT Tynaarlo

  Back to top