Wonen in Drenthe


Ben je op zoek naar een (landelijke) woning in Drenthe? Of weet je nog niet waar je wilt wonen, maar ben je je aan het oriënteren? Wij helpen je graag op weg! We vertellen over de voordelen van het wonen in Drenthe, wat het zo leuk maakt om in deze provincie te wonen en wat je allemaal kunt verwachten.

De provincie Drenthe

  De provincie Drenthe bevindt zich in het noordoosten van Nederland en grenst aan de provincies Groningen, Friesland en Overijssel. De hoofdstad van Drenthe is Assen, één van de oudste steden van Nederland.

  Drenthe heeft ± 495.000 inwoners en is hiermee één van de dunst bevolkte provincies van Nederland. Dit zie je terug in de vele natuurgebieden van Drenthe.

  Grote plaatsen in Drenthe zijn Assen, Emmen, Coevorden, Roden, Meppel en Hoogeveen.

   Wonen in Drenthe
   Kaart Drenthe

   Hoe ziet de provincie Drenthe eruit?

   Drenthe is één van de dunst bevolkte provincies van Nederland en heeft daardoor een landelijk karakter. Dit maakt Drenthe ook een perfecte provincie voor landelijk wonen. Het merendeel van de inwoners woont in de dorpen van Drenthe of op het platteland. Plaatsen met een stedelijk karakter zijn er in deze provincie amper.

   Drenthe staat bekend als de provincie van rust, natuur en ruimte. Je kunt urenlang door de natuur wandelen zonder veel mensen tegen te komen. Of neem een kijkje bij een van de vele hunebedden. Aan natuur en cultuur geen gebrek in deze mooie provincie.

   Dit is wonen in Drenthe

   Prachtige natuur
   In Drenthe vind je ontzettend veel mooie natuur. De provincie heeft zelfs drie Nationale Parken: Het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. Daarnaast heb je nog veel andere natuurgebieden en meren. Drenthe is dus een fantastische provincie om in te wonen als je een echte natuurliefhebber bent!
   Bezienswaardigheden
   Als je in Drenthe woont, hoef je niet ver weg voor een leuk dagje weg. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, musea's en activiteiten in de omgeving. Een paar voorbeelden zijn: het indrukwekkende Kamp Westerbork, het Drents Museum, de hunebedden, het gevangenismuseum in Veenhuizen en natuurlijk TT Assen.
   Leuke steden
   In Drenthe zijn een aantal leuke steden. Wonen in de stad is dus zeker mogelijk in deze provincie. Assen is de hoofdstad van Drenthe en één van de oudste steden van Nederland. Maar ook in Emmen, Coevorden, Meppel, Roden en Hoogeveen kun je Mooi Wonen.

   Landelijk wonen in Drenthe

   De huizenprijzen in de provincie Drenthe liggen lager dan gemiddeld. Je kunt in Drenthe een landelijke woning kopen tegen de prijs van een appartement in de randstad. Dit maakt het extra aantrekkelijk om in de provincie Drenthe te wonen.

   Zoekopdracht plaatsen

   Wil jij graag wonen in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland? Misschien in een ruime gezinswoning in een van de steden of juist een landelijke woning op het platteland. Vertel ons wat je wensen zijn, dan zetten wij jouw zoekvraag uit en vergroot de kans om jouw droomwoning te vinden.

   Aankopen

   Een nieuw huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Bij het nemen van zulke grote beslissingen is het prettig als er een deskundige met je mee kijkt. Onze aankoopmakelaars begeleiden het complete aankooptraject, van zoekvraag tot sleuteloverdracht!

   Bouwadvies

   Ben je niet op zoek naar een bestaande woning, maar wil jij graag je eigen huis bouwen? Schakel ons in voor het vinden of creëren (Ruimte voor Ruimte regeling) van de perfecte bouwkavel in Drenthe voor jouw project!

   Meer weten? Neem contact op met onze specialisten

   Harry Nijborg

   Harry Nijborg

   Directeur AgriPlaza, regiomakelaar en taxateur

   Harry Nijborg

   Directeur AgriPlaza, regiomakelaar en taxateur
   Dolf Nijborg

   Dolf Nijborg

   Register Taxateur en Kandidaat Makelaar

   Dolf Nijborg

   Register Taxateur en Kandidaat Makelaar

   Als geboren en getogen inwoner van Annen, heb ik altijd een diepe band gevoeld met deze regio. Na het voltooien van mijn studie in de makelaardij, kreeg ik in 2016 de kans om als assistent-makelaar bij AgriPlaza te gaan werken. Aanvankelijk richtte ik me voornamelijk op agrarisch vastgoed, maar in 2017 kwam daar met MooiWonen ook het woonsegment bij.

   Sinds 2020 heb ik het voorrecht om te werken vanuit ons kantoor in mijn geliefde Annen. Na mijn benoeming tot KRMT in 2021, heb ik mij in 2023 verder kunnen ontwikkelen als franchisenemer.

   Bryan Weiss

   Bryan Weiss

   Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

   Bryan Weiss

   Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

   Sinds 2021 vervul ik de rol van Kandidaat Register Makelaar-Taxateur bij MooiWonen. Hoewel ik momenteel in de stad Groningen woon, ben ik oorspronkelijk afkomstig uit Annen. Mijn werkgebied omvat zowel de gemeente Aa en Hunze als de stad Groningen.

   Voorafgaand aan mijn huidige functie, werkte ik voor een vastgoedbeheerkantoor dat voornamelijk actief was in de huursector. Dankzij de banden die ik heb onderhouden met goede kennissen uit mijn geboortedorp, heb ik uiteindelijk mijn weg teruggevonden naar Annen.

   Jouw droomhuis nog niet gevonden?

   Schrijf je in!

   Locatie: Annen
   Zuidlaarderweg 106
   9468 AJ Annen

   Locatie: Tynaarlo
   Industrieweg 4 F
   9482 TT Tynaarlo

   Back to top