Wonen in Friesland


Ben je op zoek naar een (landelijke) woning in Friesland? Of ben je je nog aan het oriënteren op waar je wilt wonen? Wij helpen je graag op weg! We vertellen over de voordelen van wonen in Friesland, wat het zo leuk maakt om in deze provincie te wonen en wat je allemaal kunt verwachten van wonen in Friesland.

De provincie Friesland

De provincie Friesland ligt in het noorden van Nederland en grenst aan de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. Eén van de oudste steden van Noord-Nederland.

Friesland heeft ± 650.000 inwoners. Hiermee is Friesland na Drenthe de dunst bevolkte provincie van Nederland. Dit zie je terug in de weidse gebieden in de provincie. Friesland heeft zijn eigen taal: Fries.

Grote plaatsen in Friesland zijn Leeuwarden, Sneek, Drachten, Heerenveen, Harlingen en Joure.

  Informatie voor wonen in Friesland
  Friesland

  Hoe ziet de provincie Friesland eruit?

  Friesland heeft een lange kustlijn, van het IJsselmeer tot de Waddenzee. Als het wateroppervlak wordt meegerekend, is Friesland de grootste provincie van Nederland. Friesland heeft van oorsprong een agrarisch karakter. De provincie stond vooral bekend om de veeteelt en daarmee ook de zuivelindustrie. Daarnaast staat de provincie Friesland natuurlijk bekend om de watersport en de Elfstedentocht.

  Dit is wonen in Friesland

  Rust en ruimte
  Friesland is een provincie met veel rust en ruimte. Je kan volop genieten van de natuur en het water. Het is niet voor niks dat veel mensen een bezoekje brengen aan Friesland in de zomermaanden. Je kan in Friesland heerlijk varen over de Friese wateren en genieten van boswandelingen.
  Evenementen
  In Friesland vinden veel evenementen plaats. Vooral in de zomer hoef je je hier niet te vervelen. Zo heb je de Sneekweek; Europa's grootste zeilevenement waarbij ook in het centrum van de stad genoeg te doen is, het Skûtsjesilen, Glemmer, de fietselfstedentocht en met een beetje geluk in de winter de schaatselfstedentocht!
  Voorzieningen in Friesland
  In de steden van Friesland heb je alles wat je je kunt wensen. In Leeuwarden en Sneek kun je prima shoppen en in de andere grotere plaatsen heb je ook leuke winkeltjes en genoeg supermarkten op je boodschappen te doen. Ook kun je in Friesland heerlijk culinair eten.

  Landelijk wonen in Friesland

  Geniet van voldoende woonruimte in Friesland. Vrijstaand wonen met ruimte is een droom die in Friesland werkelijkheid kan worden. Ben je op zoek naar een ruime gezinswoning of een landelijke woning in Friesland? Wij helpen bij het verwezenlijken van die droom.

  Zoekopdracht plaatsen

  Wil jij graag wonen in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland? Misschien in een ruime gezinswoning in een van de steden of juist een landelijke woning op het platteland. Vertel ons wat je wensen zijn, dan zetten wij jouw zoekvraag uit en vergroot de kans om jouw droomwoning te vinden.

  Aankopen

  Een nieuw huis kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Bij het nemen van zulke grote beslissingen is het prettig als er een deskundige met je mee kijkt. Onze aankoopmakelaars begeleiden het complete aankooptraject, van zoekvraag tot sleuteloverdracht!

  Bouwadvies

  Ben je niet op zoek naar een bestaande woning, maar wil jij graag je eigen huis bouwen? Schakel ons in voor het vinden of creëren (Ruimte voor Ruimte regeling) van de perfecte bouwkavel in Drenthe voor jouw project!

  Meer weten? Neem contact op met onze specialisten

  Olof Kroes

  Olof Kroes

  Regio taxateur Friesland

  Olof Kroes

  Regio taxateur Friesland

  Locatie: Annen
  Zuidlaarderweg 106
  9468 AJ Annen

  Locatie: Tynaarlo
  Industrieweg 4 F
  9482 TT Tynaarlo

  Back to top